1 procent na kulturę!

1-procent-na-kulture

MEAKULTURA to 100 % muzyki.
MEAKULTURA to 100 % pasji.
MEAKULTURA to ludzie, którzy dają z siebie 100 % energii.
Czy pomożesz nam przekazując 1 % na Fundację MEAKULTURA?

KRS 0000431356

Od kilku lat upowszechniamy kulturę, w szczególności muzyczną, trafiając ze swoimi działaniami do szerokiego grona odbiorców. Potrzebujemy każdego wsparcia finansowego, aby móc realizować misję w sposób niezależny, z dbałością o jakość, dlatego prosimy o Wasz 1%.

Fundację tworzą profesjonaliści zaangażowani w szeroko rozumianą kulturę muzyczną, nasza działalność obejmuje realizację wielu projektów, z czego do najważniejszych należą:

- wydawanie czasopisma o muzyce meakultura.pl (blisko 2000 autorskich tekstów, finaliści konkursu Polskiej Agencji Prasowej "Popularyzator Nauki")
- organizowanie Konkursu Polskich Krytyków Muzycznych „Kropka” honorującego najlepszych dziennikarzy muzycznych www.konkurskropka.pl
- liczne warsztaty, działania edukacyjne i naukowe.

W 2018 roku chcielibyśmy nadal kontynuować wymienione projekty, a także dodatkowo:
- rozwinąć kampanię społeczną „Save the Music”, która w oryginalny i wielowątkowy sposób promuje muzykę w Polsce i za granicą www.savethemusic.eu
- wydać książkę popularyzatorską: "Polscy kompozytorzy emigracyjni (1918-2018). Przewodnik"

Przekaż 1% na Fundację MEAKULTURA! Kultura - to ona nas łączy...
Dziękujemy!
www.mea.org.pl