Konkurs z okazji 100-lecia Stowarzyszenia Autorów ZAiKS: „Obywatelki i Obywatele świata ...”

konkurs-z-okazji-100-lecia-stowarzyszenia-autorow-zaiks-obywatelki-i-obywatele-swiata

Fundacja MEAKULTURA serdecznie zaprasza do udziału w konkursie na najlepszy tekst dotyczący migracji polskich kompozytorek i kompozytorów w XXI wieku!!! Konkurs ma charakter otwarty i adresowany jest do osób, które interesują się lub zajmują zawodowo kulturą muzyczną. Do konkursu przyjmowane są zgłoszenia tekstów na temat sytuacji zawodowej i życiowej polskich kompozytorek i kompozytorów, którzy w XXI wieku zdecydowali się na migrację lub emigrację.

Tekst „Obywatelki i Obywatele świata - migracje polskich kompozytorek i kompozytorów w XXI wieku” może dotyczyć twórców muzyki poważnej, filmowej, jazzowej lub popularnej. Praca ma mieć charakter przekrojowy, popularnonaukowy i dotyczyć powodów wyjazdu, sytuacji zawodowej oraz zawierać wnioski, które pozwolą ukazać zjawisko migracji i emigracji polskich artystów w XXI wieku w całościowej perspektywie.

W Jury Konkursu zasiadają dr Marlena Wieczorek, dr Beata Bolesławska-Lewandowska, dr Ewa Schreiber, dr Grzegorz Piotrowski. Organizatorem Konkursu jest Fundacja MEAKULTURA, a Fundatorem nagrody finansowej w wysokości 5000 zł - Stowarzyszenie Autorów ZAiKS. Zachęcamy do zapoznania się z regulaminem konkursu i do nadsyłania zgłoszeń!

-------------------

Termin nadsyłania zgłoszeń i formularzy wraz z oświadczeniem w wersji elektronicznej mija 25.09.2018.

REGULAMIN KONKURSU

FORMULARZ KONKURSU