Nowy w klasie - problemy młodej organizacji. Webinar w ramach projektu "NGO = zrób to sam"

nowy-w-klasie-problemy-mlodej-organizacji-webinar-w-ramach-projektu-ngo-zrob-to-sam
W ramach współpracy partnerskiej Fundacji MEAKULTURA i stowarzyszenia Stacji Muranów nasz ekspert Tomasz Pawłowski weźmie udział w webinarze w ramach projektu "NGO - zrób to sam" finansowanym przez Narodowy Instytut Wolności.

Temat: Nowy w klasie - problemy młodej organizacji
Data: 30 kwietnia 2020 godz. 19:00 (FB: NGO - zrób to sam)

Już w najbliższy czwartek zapraszamy Was na pierwszy w tym roku webinar NGO - zrób to sam. Nie możemy się doczekać, bo nie widzieliśmy się od grudnia. Po poradzeniu sobie z problemami związanymi z: decyzją o założeniu organizacji, wyborem formy prawnej i doborem osób, z którymi chcemy działać przyszedł czas na... KŁOPOTY!
Nowy w klasie to rozmowa o młodej organizacji pozarządowej i jej relacjach z istniejącymi, bardziej doświadczonymi podmiotami. Zastanowimy się w jakich obszarach łatwo nawiązuje się współpraca, a w jakich grozi nam twarda rywalizacja oraz - jak wyjść z niej obronną ręką.

Gościem tego odcinka będzie Tomasz Pawłowski (Fundacja MeaKultura, GCOP - u nas w Centrum są Ludzie).
Tomasz Pawłowski – doradca, trener, ekspert oceny wniosków. Od kilkunastu lat związany z III Sektorem. Współpracuje z wieloma organizacjami i samorządami. Ekspert w Fundacji MEAKULTURA. Wykładowca na studiach podyplomowych Muzyka w Mediach (Collegium Civitas / Fundacja MEAKULTURA). Współprowadzi fundację TRZECI.ORG. Na co dzień wspiera działalność społeczną i rozwój sektora w Centrum Organizacji Pozarządowych w Gliwicach.

Opublikowano: 2020-04-26