Projekty zagraniczne Fundacji MEAKULTURA w pierwszej piątce najwyżej ocenionych przez UM w Poznaniu

projekty-zagraniczne-fundacji-meakultura-w-pierwszej-piatce-najwyzej-ocenionych-przez-um-w-poznaniu

Z przyjemnością informujemy o tym, że dwa projekty zagraniczne, o których dofinansowanie z Urzędu Miasta Poznania ubiegała się Fundacja MeaKULTURA, znalazły się w pierwszej piątce najwyżej ocenionych inicjatyw. Na trzecim miejscu klasyfikacji znalazł się projekt Zooming: Ireland, którego realizacja w Dublinie będzie miała miejsce już 1. lutego. Na kolejnej, czwartej pozycji znalazł się projekt Zooming: Estonia, który ujrzy światło dzienne 11. kwietnia w Tallinie.

W ramach obu projektów poznański zespół Sepia Ensemble zaprezentuje specjalnie przygotowane programy, na które złożą się kompozycje twórców z Irlandii (w Dublinie), z Estonii (w Tallinie) oraz z Polski. Koncert w Tallinie będzie również okazją do dwóch światowych prawykonań: utworów Age Veermoos oraz Michała Ossowskiego.

Opublikowano: 2015-01-29