Usłyszeć taniec. Patronat Fundacji MEAKULTURA

uslyszec-taniec-patronat-fundacji-meakultura

Między 16 a 19 marca w ramach trasy koncertowej projektu „Usłyszeć Taniec”, pod patronatem Festiwalu Świętego Patryka Ambasady Irlandii w Polsce, odbędą się cztery koncerty w Warszawie i na Śląsku z wybitną irlandzką tancerką, solistką międzynarodowych widowisk: Bridget Madden, która odwiedzi Polskę po raz pierwszy. Szczegóły na naszej stronie www.uslyszectaniec.pl oraz na profilu https://www.facebook.com/uslyszectaniec/

USŁYSZEĆ TANIEC to niezwykły spektakl różnych form stepowania: flamenco, stepu irlandzkiego, amerykańskiego, tańca współczesnego oraz muzyki ethnojazzowej granej na żywo. Barwne widowisko, w którym taniec stanowi integralną część muzyki, a muzyka – tańca. Różne kultury muzyczne spotykają się w jednym miejscu, a tradycja i współczesność stają się synonimami. Projekt tworzą wybitni tancerze i muzycy, soliści widowisk w Europie i USA, tacy jak tancerka Marta Czyż (Taniec z Gwiazdami), gitarzysta flamenco Michał Czachowski (Indialucia) czy występująca gościnnie wokalistka Magdalena Navarrete (Flamenco Namiętnie - Teatr Polonia). W ramach projektu Usłyszeć Taniec, od premiery w lipcu 2014 roku zrealizowaliśmy blisko 90 koncertów, pokazów i warsztatów, w takich salach ja Teatr Muzycznym w Łodzi, Filharmonia Kaszubska czy Chorzowskie Centrum Kultury.