Warsztaty krytyki muzycznej i panele dyskusyjne. Roczny grant z Urzędu Miasta Poznania

warsztaty-krytyki-muzycznej-i-panele-dyskusyjne-roczny-grant-z-urzedu-miasta-poznania Warsztaty krytyki muzycznej przy Festiwalu Nostalgia, fot. Jagoda Waśko

Z dumą informujemy, że Fundacja MEAKULTURA otrzymała roczne dofinansowanie z Urzędu Miasta Poznania na realizację warsztatów krytyki muzycznej oraz dyskusji panelowych podczas czterech poznańskich festiwali. Będą to Międzynarodowy Festiwal Muzyki Współczesnej "Poznańska Wiosna Muzyczna", Enea Spring Break Showcase Festival & Conference, Ethno Port Poznań oraz Blue Note Poznań Competiton.

Do udziału w dyskusjach panelowych zaproszeni zostaną znawcy tematyki muzycznej, przedstawiciele, muzykologii, kulturoznawstwa, antropologii i dyscyplin pokrewnych. Warsztaty krytyki muzycznej adresowane są głównie do studentów lub uczniów najstarszych klas liceum oraz osób dorosłych zainteresowanych podniesieniem własnych kompetencji literackich i krytycznych.

Dodatkowo planowane jest wydanie numerów specjalnych czasopisma meakultura.pl poświęconych wybranym festiwalom, ich gościom i problematyce muzycznej.

Koordynatorką projektu jest dr Karolina Golinowska.

Informacje o najbliższych warsztatach opublikujemy już wkrótce!

Projekt realizowany przy wsparciu Urzędu Miasta Poznania to kolejne przedsięwzięcie Fundacji MEAKULTURA obok corocznych warsztatów przy Festiwalu Nostalgia oraz warsztatów przy Festiwalu "Muzyczne Przestrzenie" zrealizowanych w 2015 roku.