Oferta

Fundacja MEAKULTURA skupia wokół siebie specjalistów w zakresie muzyki – muzykologów, kompozytorów, dziennikarzy i animatorów życia muzycznego, jak m. in.: dr hab. Waldemar Kuligowski, dr hab. Krzysztof Moraczewski, dr hab. Krzysztof Guczalski czy dr hab. Paweł Tański. Korzystając z doświadczeń naszego zespołu, organizujemy nowe forum do dyskusji na temat nie tylko muzyki, ale również kulturoznawstwa, dziennikarstwa i krytyki muzycznej oraz innych dziedzin pokrewnych, podczas którego nasi prelegenci chętnie opowiadają o swoich doświadczeniach, a także odpowiadają na dociekliwe pytania uczestników.

Niektóre z naszych warsztatów odbywają się przy okazji znanych festiwali jak np. Festiwal Muzyki Kameralnej „Muzyczne Przestrzenie”, Festiwal „Chopin i jego Europa” czy „Poznańska Wiosna Muzyczna”, ale możemy też zorganizować warsztaty dla instytucji kulturalnych bądź edukacyjnych.

Oferujemy państwu:

- organizację panelu dyskusyjnego dotyczącego tematyki muzycznej, dziennikarstwa oraz prawa autorskiego;

- przeprowadzenie praktycznych warsztatów i szkoleń z krytki muzycznej, dziennikarstwa muzycznego, pracy z mikrofonem, technik mowy i emisji głosu dla osób prywatnych, grup zorganizowanych i szkół;

- przedstawienie wykładów i videowykładów o wybranej tematyce;

- ekspertyzy i wsparcie przy składaniu wniosków związanych z kulturą;

- profesjonalnych prowadzących specjalizujących się zarówno w kulturze muzycznej, jak i świecie mediów czy popkultury;

- materiały i certyfikaty uczestnictwa w warsztatach dla wszystkich zainteresowanych wydarzeniem;

- promocję na stronie i profilach społecznościowych Fundacji MEAKULTURA.

fot. Jagoda Waśko, Warszaty krytyki muzycznej przy Festiwalu Nostalgia 2017

fot. Ewa Chorościan, Uczestnicy panelu "Pamięć w muzyce"

Fundacja od kilku lat prowadzi czasopismo internetowe MEAKULTURA.pl (ISSN: 2299-1255) - niezależny i profesjonalny magazyn o muzyce tworzony przez specjalistów i znawców z różnych działów kultury, socjologii, dziennikarstwa i innych. Nasi autorzy tworzą różnego rodzaju teksty sponsorowane, które oferujemy w kilku pakietach:

1. Pakiet PODSTAWOWY - artykuł redakcyjny (ok. 5000 znaków) lub materiał nadesłany do publikacji

2. Pakiet ROZSZERZONY - pakiet PODSTAWOWY oraz stworzenie dodatkowego tekstu (np. recenzji lub wywiadu)

3. Pakiet PEŁNY - cały numer czasopisma meakultura.pl poświęcony zamówionej tematyce, zawierający wybrane typy tekstów:

• wstęp redakcyjny
  • materiał prasowy
  • felieton
  • video wykład
  • artykuł edukacyjny
  • wywiad
  • relacja z wydarzenia
  • publikacja

oraz posty i reklamę na profilu Facebook czasopisma.

Ceny pakietów uzgadniane są indywidualnie.

Każdy z naszych projektów posiada stronę internetową i aktualizowany fanpage na Facebook'u, które obserwują setki osób (dla przykładu posty na MEAKULTURA.pl maja średni zasięg 1000 odbiorców). Chcemy umożliwić dzielenie się naszą przestrzenią, proponując zamieszczanie reklam. Poza płatnymi ogłoszeniami, chętnie nawiążemy również współpracę na zasadzie mecenatu lub sponsoringu.

Wspieranie naszej fundacji daje wiele zysków wizerunkowych i PR-owych:

1. Szerokie promowanie kampanii w mediach (reklama, wywiady w tv, filmy reklamowe),
  2. Przedstawienie świata prawniczego i biznesowego, które zazwyczaj kojarzy się z wyrachowaniem, a nawet bezdusznością, w kontekście wspierania i zachowywania dziedzictwa narodowego zmienia optykę patrzenia na tą grupę społeczną,
  3. Promowanie poprzez mówienie o dobrym guście, elitarności, szlachetności,
  4. Reklama na stronach prowadzonych przez fundację,
  5. Wykorzystywanie założeń kampanii o dorobku fundacji (w tym nazwisk Ambasadorów) do działań PR-owych zainteresowanego (wspieranie akcji, której twarzą jest znana osoba),
  6. Umacnianie wiarygodności,
  7. Marketing łączenia firm w ramach wspólnych działań (np. poprzez zakup czy wypożyczanie fortepianu).

W celu szczegółowych ustaleń zapraszamy do indywidualnego kontaktu.

Celem Fundacji MEAKULTURA jest stworzenie eksperckiego środowiska, nie tylko z dziedziny muzyki, ale szeroko rozumianej kultury, zarządzania i biznesu. Oferujmy usługi eksperckie z dziedzin:

• Muzykologii i dziennikarstwa muzycznego
  • Nauk społecznych
  • Branży muzycznej i PR-u oraz mediów społecznościowych
  • Prawa autorskiego
  • Zajęć dla dzieci
  • Wydawania czasopism i pracy redakcyjnej
  • Identyfikacji graficznej
  • Pozyskiwania środków, ekspertyz i wniosków
  • Nagłaśniania imprez

Zapraszamy do zapoznania się ze szczegółową ofertą, która znajduje się w zakładce EKSPERCI.

Od lat tworzymy niezależne i profesjonalne czasopismo muzyczne MEAKULTURA. Jego rozwój zawdzięczamy tylko temu, że zawsze stawialiśmy na jakość – piszą dla nas muzykolodzy, kulturoznawcy i dziennikarze, a nad wszystkim czuwa naukowa redakcja: dr hab. Waldemar Kuligowski, dr hab. Krzysztof Moraczewski, dr hab. Krzysztof Guczalski, dr Ewa Schreiber i wielu innych. Wszystko to po to, żeby zapewnić czytelnikom rzetelne i merytoryczne źródło wiedzy o muzyce.

Od zawsze stawiamy na profesjonalizm zarówno w sferze merytorycznej, jak i językowej. Prowadząc czasopismo MEAKULTURA, chcemy promować nie tylko wartościowe teksty, ale także wyższą kulturę języka. Wszystkie nasze artykuły sprawdzane są pod kątem językowym i gramatycznym przez specjalistów, którzy z nami współpracują.

Również Państwu możemy zaoferować redakcję tekstów – zajmiemy się zarówno książkami programowymi, komentarzami do książeczek płytowych, regularnymi wydawnictwami, jak i tekstami o charakterze popularnonaukowym, które będą mogły służyć jako materiały marketingowe czy promocyjne. Nasi doświadczeni współpracownicy przeprowadzą cały proces wydawniczy od stworzenia tekstu po złożenie całej publikacji.

W celu szczegółowych ustaleń zapraszamy do indywidualnego kontaktu.