COLLEGIUM CIVITAS

Collegium Civitas jest jedną z wiodących niepublicznych uczelni akademickich w Polsce, o uznanej i ugruntowanej pozycji na mapie szkolnictwa wyższego w kraju i poza jego granicami. Uczelnia działa jako organizacja non-profit, intensywnie inwestując w badania naukowe i podnoszenie poziomu edukacji od blisko dwóch dekad.

Misją uczelni jest tworzenie środowiska akademickiego sprzyjającego myśleniu i działaniu poprzez kształcenie na najwyższym poziomie, umożliwienie zdobycia umiejętności praktycznych, poszerzanie horyzontów oraz kształtowanie dojrzałych postaw obywatelskich.

Jesteśmy wielodyscyplinarną i wielokulturową, nowoczesną uczelnią o charakterze międzynarodowym, rozpoznawalną, cenioną przez pracodawców i atrakcyjną dla studentów. W rankingu tygodnika „Wprost” siedmiokrotnie zajęliśmy pierwsze miejsce i w każdym rankingu uczelni niepublicznych Collegium Civitas niezmiennie zajmuje jedno z pierwszych miejsc.

Współpracujemy z 70 uczelniami z całego świata, a nasi studenci i studentki mogą korzystać z stypendiów na uczelniach partnerskich.

Patronat 5 instytutów PAN
Collegium Civitas działa pod patronatem pięciu instytutów nauk społecznych – Polskiej Akademii Nauki: Instytutu Filozofii i Socjologii, Instytutu Historii, Instytutu Studiów Politycznych, Instytutu Sztuki oraz Instytutu Slawistyki.

Collegium Civitas to w szczególności:

wielodyscyplinarność – stale poszerzana działalność dydaktyczno-naukowa wykracza dalece poza dyscypliny związane z wiodącymi kierunkami studiów
wielowymiarowość – filarami działalności uczelni są: kształcenie (w tym kształcenie ustawiczne i praktyczne), badania naukowe i działania eksperckie (think tank)
nowoczesność – metody kształcenia bazujące na najnowszych światowych trendach w nauczaniu, w tym również osiągnięciach techniki i najnowocześniejszych na świecie metodykach nauczania (także e-learningu), wykorzystanie zaawansowanych narzędzi informatycznych oraz światowych zasobów akademickich i badawczych
atrakcyjność – rozpoznawalna w Polsce i na świecie marka uczelni, oferta dostosowana do rynku pracy i możliwość rozwoju osobistego
Więcej na: https://www.civitas.edu.pl/