Projekty

• Wydawanie czasopisma o muzyce meakultura.pl

Czasopismo internetowe o muzyce MEAKULTURA dostarcza niezależnych opinii, rzeczowych oraz pisanych przystępnym językiem tekstów, które mogą być źródłem wiedzy dla amatorów, jak również wymagających czytelników, zajmujących się muzyką na co dzień.

Więcej: http://fundacjameakultura.pl/projekt/meakultura-1

• Konkurs Polskich Krytyków Muzycznych "KROPKA"

Konkurs promuje utalentowane osoby piszące o muzyce. Przyznawane są nagrody za najlepszy opublikowany w danym roku tekst, dwa wyróżnienia: dla debiutanta i blogera roku, oraz nagrodę specjalną za tekst o muzyce polskiej opublikowany poza granicami kraju.

Więcej: http://fundacjameakultura.pl/kropka

• "Save the Music" - kampania społeczno-edukacyjna

Akcja „Save the Music” to ochrona i promocja dobrej muzyki, a więc jeden z głównych priorytetów działalności MEAKULTURY. Pomocne mogą okazać się w tym... koszulki. Fundacja chce wyjść ze swoim pomysłem do wszystkich, którzy swoim ubiorem potrafią pokazać przynależność oraz troskę o dziedzictwo muzyczne.

Więcej: http://fundacjameakultura.pl/projekt/save-the-music-9

• Portal "Music from Poland"

Portal mający na celu promowanie najepszej polskiej twórczości muzycznej. Na razie przedstawiamy w nich kompozytorów urodzonych a latach 70'-80'.

Więcej: http://fundacjameakultura.pl/projekt/music-from-poland-2

• Staże i praktyki zawodowe dla studentów i absolwentów

W zależności od specjalizacji, kierunku, preferowanej tematyki oraz predyspozycji, każdy student czy absolwent ma niepowtarzalną szansę odbycia w MEAKULTURZE praktyki lub stażu zawodowego.

Więcej: http://fundacjameakultura.pl/projekt/staze-i-praktyki-6

• Video wykłady

MEAKULTURA wciąż poszukuje nowych mediów, które uczynią przekaz bardziej sugestywnym i atrakcyjnym dla odbiorcy. Sukcesem w tym zakresie okazały się video wykłady, nagrywane przez najlepszych polskich naukowców i znawców tematyki muzycznej.

Więcej: http://fundacjameakultura.pl/projekt/video-wyklady-10

• Wykłady dla publiczności i warsztaty związane z tematyką muzyczną.

Więcej: http://fundacjameakultura.pl/projekt/wyklady-7 oraz http://fundacjameakultura.pl/projekt/warsztaty-11

• Koncerty

Więcej: http://fundacjameakultura.pl/projekt/koncerty-12

• W planach między innymi - publikacje drukowane: Antologia "MEANDRY Muzyki" oraz książki edukacyjno-encyklopedyczne.

Więcej: http://fundacjameakultura.pl/projekt/meandry-muzyki-3