Bluza Bodo

Jedyna w swoim rodzaju bluza z Eugeniuszem Bodo – polskim aktorem, śpiewakiem, reżyserem i scenarzystą.

18-letni Bodo uciekł z domu aby poświęcić się karierze aktorskiej. Największą sławę przyniosła mu rola w filmie Rywale (reż. H. Szaro, 1925). Wystąpił w około 30 filmach, jak i produkcjach muzycznych, skąd znane są śpiewane przez niego piosenki jak: Ach, śpij kochanieUmówiłem się z nią na dziewiątą oraz Sex appeal (pochodzące z filmu Piętro wyżej, reż. L. Trystana).

Save the Music wspiera go za świetne kreacje aktorskie, w których wcielał się w najróżniejsze postaci oraz za współutworzenie rodzimego przemysłu rozrywkowego przez założenie z Adamem Brodziszem i Michałem Waszyńskim wytwórni filmowej „B.W.B” w 1931 r., a od 1933 r. własnej „Urania-Film”.

Kto dla nas tworzy?

Kolekcję zaprojektowała Kinga Król – autorka kolekcji CONFASHION, natomiast grafiki stworzył Max Skorwider – wielokrotnie nagradzany grafik oraz wykładowca w Katedrze Grafiki Warsztatowej Uniwersytetu Artystycznego w Poznaniu.

Dlaczego akurat te ubrania?

Nasze ubrania cechuje indywidualność i oryginalność – posiadają zdecydowane kolory i charakterystyczne kroje, wszystkie są także produkowane w Polsce. Grafiki nakładane są techniką druku reaktywnego, który jest o wiele bardziej wytrzymały na prasowanie i spieranie niż tradycyjny. Materiał, z którego szyjemy ubrania to w 90 % wiskoza czyli materiał, który nie uczula, dobrze przepuszcza powietrze, a w dotyku przypomina jedwab.

Dodaj do koszyka