Bluza Hendrix

Fantastyczna bluza z podobizną Jamesa Marshalla Hendrixa – amerykańskiego gitarzysty rockowego, wokalisty i autora tekstów piosenek.

Hendrix uważany jest za jednego z najbardziej znaczących gitarzystów w historii muzyki rockowej. Karierę muzyczną rozpoczynał jako muzyk studyjny, a w 1966 r. założył swój własny zespół Jimi Hendrix Experience. Już pierwszy album Are You Experienced? okazał się być hitem na skalę światową i znalazł się na 15. miejscu albumów wszechczasów magazynu The Rolling Stone.

Save the Music wspiera Jimiego Hendrixa za niezwykłą grę na gitarze elektrycznej, która charakteryzowała się wirtuozerią, wykorzystaniem efektów przetwarzających dźwięk i sprzężenia zwrotnego oraz brawurowych improwizacji.

Kto dla nas tworzy?

Kolekcję zaprojektowała Kinga Król – autorka kolekcji CONFASHION, natomiast grafiki stworzył Max Skorwider – wielokrotnie nagradzany grafik oraz wykładowca w Katedrze Grafiki Warsztatowej Uniwersytetu Artystycznego w Poznaniu.

Dlaczego akurat te ubrania?

Nasze ubrania cechuje indywidualność i oryginalność – posiadają zdecydowane kolory i charakterystyczne kroje, wszystkie są także produkowane w Polsce. Grafiki nakładane są techniką druku reaktywnego, który jest o wiele bardziej wytrzymały na prasowanie i spieranie niż tradycyjny. Materiał, z którego szyjemy ubrania to w 90 % wiskoza czyli materiał, który nie uczula, dobrze przepuszcza powietrze, a w dotyku przypomina jedwab.

Dodaj do koszyka