Plakat Panufnik

Plakat Sir Andrzej Panufnik

Sir Andrzej Panufnik - to jeden z wielu polskich kompozytorów, którego twórczość była eliminowana z rodzimego życia koncertowego, z powodu emigracji artysty. Panufnik i inni twórcy emigracyjni dopiero po 1989 roku zaczęli być częściej wykonywani i promowani w Polsce. Z tego powodu nazywa się ich nawet "pokoleniem zgubionym". Epitafium katyńskie to utwór poświęcony zbrodni, o której przez wiele lat w Polsce nie można było oficjalnie mówić, a więc mordzie NKWD na tysiącach polskich oficerach wywiezionych do Katynia.

Kto dla nas tworzy?

Autorem plakatu jest Max Skorwider - wielokrotnie nagradzany grafik oraz wykładowca w Katedrze Grafiki Warsztatowej Uniwersytetu Artystycznego w Poznaniu.

Dlaczego akurat ten plakat?

Wysokiej jakości druk pigmentowy zapewnia nasycenie kolorów, satynowe matowe wykończenie pozbawia plakat refleksów, pozwala to na podziwiane go z różnych stron z tym samym efektem. Druk wykonany jest na markowym papierze powlekanym 180 gr. przeznaczonym do mediów pigmentowych przez co pigment wnika w strukturę papieru, dając aksamitne głębokie nasycenie kolorów. Taki druk przeznaczony jest do kameralnych wnętrz.

Plakat w formacie B1 (70x100 cm) lub B2 (50x70 cm).

Dodaj do koszyka