Sukienka Marlena

Sukienkę z wizerunkiem Marleny Dietrich - amerykańskiej aktorki i piosenkarki pochodzenia niemieckiego.

Marlena Dietrich początkowo występowała w berlińskich teatrach i filmach, ale po sukcesie filmu Błękitny anioł z jej udziałem, wyjechała do Stanów. Była zdeklarowaną antynazistką - po wybuchu II Wojny Światowej opowiedziała się przeciwko swojej ojczyźnie i występowała dla żołnierzy alianckich.

Save the Music wyróżnia ją ze względu na niepowtarzalny wizerunek kobiety fatalnej, jaki udało jej się stworzyć, jej zmysłowy, lekko chrypliwy głos, który czynił z niej obiekt westchnień dla wielu mężczyzn oraz odważną postawę artystyczną.

Kto dla nas tworzy?

Kolekcję zaprojektowała Kinga Król – autorka kolekcji CONFASHION, natomiast grafiki stworzył Max Skorwider – wielokrotnie nagradzany grafik oraz wykładowca w Katedrze Grafiki Warsztatowej Uniwersytetu Artystycznego w Poznaniu.

Dlaczego akurat te ubrania?

Nasze ubrania cechuje indywidualność i oryginalność – posiadają zdecydowane kolory i charakterystyczne kroje, wszystkie są także produkowane w Polsce. Grafiki nakładane są techniką druku reaktywnego, który jest o wiele bardziej wytrzymały na prasowanie i spieranie niż tradycyjny. Materiał, z którego szyjemy ubrania to w 90 % wiskoza czyli materiał, który nie uczula, dobrze przepuszcza powietrze, a w dotyku przypomina jedwab.

Dodaj do koszyka