T-shirt Beethoven

Przedstawiamy plakat z Ludwigiem van Beethovenem – wybitnym kompozytorem i pianistą niemieckim, jednym z klasyków wiedeńskich.

Beethoven jest kompozytorem przełomu epok klasycyzmu i romantyzmu, a swoją twórczością wyznaczył tor rozwoju dla całej muzyki XIX wieku. Pomimo, że od 25 roku życia zaczął tracić słuch, nigdy nie przestał komponować. Jego rola wykracza poza historię muzyki – stał się archetypem dla późniejszych kompozytorów romantycznych, przejawiał buntowniczą postawę oraz tworzył nowatorskie dzieła.

Save the Music docenia go za ogromny wpływ, jaki wywarł na rozwój muzyki w kolejnych stuleciach, przepiękne i majestatyczne dzieła, które do dzisiaj znane są na całym świecie oraz pasję, która przezwyciężyła przeciwności losu.

Kto dla nas tworzy?

Kolekcję zaprojektowała Kinga Król – autorka kolekcji CONFASHION, natomiast grafiki stworzył Max Skorwider – wielokrotnie nagradzany grafik oraz wykładowca w Katedrze Grafiki Warsztatowej Uniwersytetu Artystycznego w Poznaniu.

Dlaczego akurat te ubrania?

Nasze ubrania cechuje indywidualność i oryginalność – posiadają zdecydowane kolory i charakterystyczne kroje, wszystkie są także produkowane w Polsce. Grafiki nakładane są techniką druku reaktywnego, który jest o wiele bardziej wytrzymały na prasowanie i spieranie niż tradycyjny. Materiał, z którego szyjemy ubrania to w 90 % wiskoza czyli materiał, który nie uczula, dobrze przepuszcza powietrze, a w dotyku przypomina jedwab.

Dodaj do koszyka