T-shirt Sinatra

T-shirt z wizerunekim Franka Sinatry – amerykańskiego piosenkarza i aktora.

Frank Sinatra był jednym z najpopularniejszych artystów XX w. - szacuje się, że sprzedał ponad 150 milionów płyt na całym świecie. Do jego największych przebojów należą m.in.: Strangers in the Night, Can't Take My Eyes of You, New, New York oraz Fly Me to The Moon. Sinatra był też postacią kontrowersyjną – mówiło o się o jego domniemanych kontaktach z mafią, romansami czy problemach osobistych. Artysta podobno nosił ze sobą garść 10-centówek od momentu kiedy porywacze uprowadzili jego syna i żądali rozmów tylko z budek telefonicznych.

Save the Music ceni go za dokonania w muzyce rozrywkowej oraz niepowtarzalny głos i charyzmę.

Kto dla nas tworzy?

Kolekcję zaprojektowała Kinga Król – autorka kolekcji CONFASHION, natomiast grafiki stworzył Max Skorwider – wielokrotnie nagradzany grafik oraz wykładowca w Katedrze Grafiki Warsztatowej Uniwersytetu Artystycznego w Poznaniu.

Dlaczego akurat te ubrania?

Nasze ubrania cechuje indywidualność i oryginalność – posiadają zdecydowane kolory i charakterystyczne kroje, wszystkie są także produkowane w Polsce. Grafiki nakładane są techniką druku reaktywnego, który jest o wiele bardziej wytrzymały na prasowanie i spieranie niż tradycyjny. Materiał, z którego szyjemy ubrania to w 90 % wiskoza czyli materiał, który nie uczula, dobrze przepuszcza powietrze, a w dotyku przypomina jedwab.

Dodaj do koszyka