T-shirt Zappa

T-shirt z wizerunekim Franka Zappy – amerykańskiego muzyka, producenta, scenarzystę i reżysera.

Frank Zappa wydał ponad 60 albumów, które tworzył przede wszystkim z zespołem The Mother of Invention. Jego twórczość jest ciężka do zakwalifikowania - oscyluje gdzieś pomiędzy rockiem, jazzem i muzyką klasyczną. Zappa znany był ze swojej szczerości, krytykując zarówno skorumpowaną klasę panującą, jak i dekadencki styl życia swoich rodaków.

Save the Music wspiera go za przełamywanie sztywnych granic pomiędzy stylami i gatunkami muzycznymi, a także za pionierskie osiągnięcie, jakim było stworzenie własnego niezależnego studia nagraniowego, które założył w 1969 r. pod nazwą Straight and Bizarre Records.

Kto dla nas tworzy?

Kolekcję zaprojektowała Kinga Król – autorka kolekcji CONFASHION, natomiast grafiki stworzył Max Skorwider – wielokrotnie nagradzany grafik oraz wykładowca w Katedrze Grafiki Warsztatowej Uniwersytetu Artystycznego w Poznaniu.

Dlaczego akurat te ubrania?

Nasze ubrania cechuje indywidualność i oryginalność – posiadają zdecydowane kolory i charakterystyczne kroje, wszystkie są także produkowane w Polsce. Grafiki nakładane są techniką druku reaktywnego, który jest o wiele bardziej wytrzymały na prasowanie i spieranie niż tradycyjny. Materiał, z którego szyjemy ubrania to w 90 % wiskoza czyli materiał, który nie uczula, dobrze przepuszcza powietrze, a w dotyku przypomina jedwab.

Dodaj do koszyka