#MEAPREZENTACJE - akcja Fundacji MEAKULTURA, którą inauguruje koncert Mateusza Krautwursta

meaprezentacje-akcja-fundacji-meakultura-ktora-inauguruje-koncert-mateusza-krautwursta Mateusz Krautwurst, fot. Vivi Chlistowska

Fundacja MEAKULTURA, której nadrzędnym celem jest popularyzacja wartościowej muzyki, postanowiła udostępnić swoje łamy do celów promocyjnych. W ramach akcji #meaprezentacje dajemy możliwość prezentacji artystów, festiwali, a także wydawnictw fonograficznych i książkowych. Serdecznie zapraszamy do współpracy!

Akcję Fundacji MEAKULTURA #meaprezentacja zainauguruje koncert Mateusza Krautwursta, który w ramach promocji artysty udostępnimy na naszym profilu kampanii społecznej Save the Music. Wydarzenie odbędzie się *2 maja 2020* o godzinie *19:00*, ale transmisja rozpocznie się 20 minut wcześniej w mediach społecznościowych artysty.

Koncert będzie można obejrzeć również na stronach patronów medialnych. Usłyszymy autorskie kompozycje oraz wybrane covery w oryginalnych aranżacjach. Dostęp do koncertu ONLINE będzie darmowy, ale istniej możliwość wsparcia artysty za użyciem bezpiecznego przycisku PAYPALA. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=XUXDY5V2V72YL&source=url

*P.S.* Każda osoba, która wpłaci min. 50 zł i zostawi swój e-mail otrzyma dodatkowe zaproszenie na spotkanie transmitowane ze studia artysty i pra-premierowy odsłuch nowej płyty.
________________________

Mateusz Krautwurst - wokalista, *songwriter* i producent muzyczny. Rokrocznie z jego studia wychodzi sporo muzyki. W ubiegłym roku udało mu się stworzyć męskie trio z Igorem Herbutem i Mietkiem Szcześniakiem w utworze „Zaklinam los”. Utwór znalazł się na płycie "Wbrew grawitacji", sygnowanej nazwą Wakacje Artystyczne. W 2019 roku za duet w utworze *“Lepiej jak jest lepiej” na płycie Sokoła. Jako niezależny artysta wydał dwa autorskie albumy: „The Positive” i „Gdzieś pomiędzy”. Do szerszej publiczności trafił dzięki występom z Orkiestrą Adama Sztaby w programie "Fabryka Gwiazd", a także jako finalista The Voice of Poland. Współpracował z Urszulą Dudziak, Natalią Kukulską, Kayah, a także The London Community Gospel Choir, z którym jako 20-letni wokalista wystąpił pod batutą George'a Martina podczas UK Hall of Fame w Londynie. Dziś pracuje nad nowym solowym albumem muzycznym oraz rozwija pomysł szkoły wokalnej autorskiej koncepcji o nazwie Voice Office. 2 maja pierwszy raz wystąpi z programem SOLO ACT+ ONLINE na swoich mediach społecznościowych.

Opublikowano: 2020-05-02