Stypendium twórcze Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego dla dr Marleny Wieczorek

stypendium-tworcze-ministra-kultury-i-dziedzictwa-narodowego-dla-dr-marleny-wieczorek

Miło nam poinformować, że prezes Fundacji MEAKULTURA, dr Marlena Wieczorek, otrzymała stypendium twórcze Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego w dziedzinie muzyki na drugą połowę roku 2013. W konkursie złożono 401 wniosków, a stypendia z tego zakresu uzyskało ostatecznie 7 osób. W gronie jurorów znaleźli się zarówno artyści, jak i znawcy sztuki z całej Polski.

W ramach stypendium powstanie cykl wizytówek młodych kompozytorów polskich. W kilkunastu obszernych publikacjach, zamieszczanych regularnie na łamach czasopisma MEAKULTURA (www.meakultura.pl), przedstawione zostaną sylwetki artystyczne i dokonania najbardziej znaczących twórców polskich urodzonych w latach 70. i 80. Obok tekstów znajdzie się w nich szereg materiałów zdjęciowych i audiowizualnych oraz wypowiedzi kompozytorów.

Już dzisiaj zachęcamy do lektury!

Opublikowano: 2013-08-03