Plakat Pol And Rock

Pol'and'Rock Festival (1995) - Pol'and'Rock Festival to duży, letni festiwal muzyczny organizowany na przełomie lipca i sierpnia (pierwotnie o nazwie Przystanek Woodstock) przyciąga co roku około 500 000 widzów, z czego ⅕ stanowią uczestnicy z Niemiec. Organizatorem Festiwalu jest Fundacja Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy, wyjątkowa organizacja pozarządowa, która prowadzi na niespotykaną skalę zbiórki na rzecz szpitali, ale też “leczy” z nietolerancji dzięki swoim muzycznym inicjatywom. Na każdej edycji festiwalu występuje kilkadziesiąt zespołów z Polski i ze świata. 29 maja 2015 roku w Los Angeles w ramach corocznego plebiscytu International Music Industry Awards Przystanek Woodstock i Jurek Owsiak, "dyrygent" Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy, zostali nagrodzeni w kategorii „najlepszy promotor”.  Prezydenci Bronisław Komorowski i Joachim Gauck wzięli udział w oficjalnym w otwarciu 18. Przystanku Woodstock w Kostrzynie nad Odrą. Obaj politycy dziękowali młodym za zaangażowanie w pomaganie innym i życzyli radosnej zabawy.

Źródła: https://polandrockfestival.pl/o-festiwalu ; https://www.prezydent.pl/archiwum-bronislawa-komorowskiego/aktualnosci/wizyty-krajowe/art,190,prezydenci-polski-i-niemiec-na-przystanku-woodstock.html?fbclid=IwAR3MDljV0VJfJkc2am5q_3gfONbrtAQB7RgN-sNtqHQUMbb5r5nO1Im9Qew

Kto dla nas tworzy?

Autorem plakatu jest Max Skorwider - wielokrotnie nagradzany grafik oraz wykładowca w Katedrze Grafiki Warsztatowej Uniwersytetu Artystycznego w Poznaniu.

Dlaczego akurat ten plakat?

Wysokiej jakości druk pigmentowy zapewnia nasycenie kolorów, satynowe matowe wykończenie pozbawia plakat refleksów, pozwala to na podziwiane go z różnych stron z tym samym efektem. Druk wykonany jest na markowym papierze powlekanym 180 gr. przeznaczonym do mediów pigmentowych przez co pigment wnika w strukturę papieru, dając aksamitne głębokie nasycenie kolorów. Taki druk przeznaczony jest do kameralnych wnętrz.

Plakat dostępny w formacie B1 (70x100 cm) lub B2 (50x70 cm).

Cena zawiera koszt przesyłki. W przypadku przesyłek zagranicznych prosimy o indywidualny kontakt na adres sklep@fundacjameakultura.pl

Dodaj do koszyka