Plakat Polskie Requiem

Krzysztof Penderecki "Polskie Requiem" (1980-1984) (Sanctus, 1993)

Jak powiedział ten jeden z najwybitniejszych współczesnych polskich kompozytorów: "gdyby nie ogólna sytuacja polityczna, "Solidarność", nie stworzyłbym "Requiem" (...), chciałem zająć określone stanowisko, opowiedzieć się, po której jestem stronie." Jako pierwsza powstała - Lacrimosa - zadedykowana pamięci poległych w grudniu 1970 roku, Lechowi Wałęsie oraz Solidarności.

Kto dla nas tworzy?

Autorem plakatu jest Max Skorwider – wielokrotnie nagradzany grafik oraz wykładowca w Katedrze Grafiki Warsztatowej Uniwersytetu Artystycznego w Poznaniu.

Dlaczego akurat ten plakat?

Wysokiej jakości druk pigmentowy zapewnia nasycenie kolorów, satynowe matowe wykończenie pozbawia plakat refleksów, pozwala to na podziwiane go z różnych stron z tym samym efektem. Druk wykonany jest na markowym papierze powlekanym 180 gr. przeznaczonym do mediów pigmentowych przez co pigment wnika w strukturę papieru, dając aksamitne głębokie nasycenie kolorów. Taki druk przeznaczony jest do kameralnych wnętrz.

Plakat dostępny w formacie B1 (70x100 cm) lub B2 (50x70 cm).

Cena zawiera koszt przesyłki. W przypadku przesyłek zagranicznych prosimy o indywidualny kontakt na adres sklep@fundacjameakultura.pl

Dodaj do koszyka