Plakat W domach z betonu

Martyna Jakubowicz – "W domach z betonu nie ma wolnej miłości" (1983).

Piosenka-legenda o charakterze bluesowym. Opisuje szarość i beznadziejność egzystencji w słynnych betonowych blokowiskach, które w komunizmie były typowym miejscem zamieszkania Polaków. Wiele osób odbierało ten utwór jednoznacznie w kontekście politycznym – nie tylko w odniesieniu do związków międzyludzkich, ale też jako hymn o braku wolności.

Kto dla nas tworzy?

Autorem plakatu jest Max Skorwider – wielokrotnie nagradzany grafik oraz wykładowca w Katedrze Grafiki Warsztatowej Uniwersytetu Artystycznego w Poznaniu.

Dlaczego akurat ten plakat?

Wysokiej jakości druk pigmentowy zapewnia nasycenie kolorów, satynowe matowe wykończenie pozbawia plakat refleksów, pozwala to na podziwiane go z różnych stron z tym samym efektem. Druk wykonany jest na markowym papierze powlekanym 180 gr. przeznaczonym do mediów pigmentowych przez co pigment wnika w strukturę papieru, dając aksamitne głębokie nasycenie kolorów. Taki druk przeznaczony jest do kameralnych wnętrz.

Plakat dostępny w formacie B1 (70x100 cm) lub B2 (50x70 cm).

Cena zawiera koszt przesyłki. W przypadku przesyłek zagranicznych prosimy o indywidualny kontakt na adres sklep@fundacjameakultura.pl

Dodaj do koszyka