Rusza nabór do programu mentoringu dziennikarskiego

Fundacja MEAKULTURA ogłasza nabór do programu mentoringu dziennikarskiego, skierowanego do osób zainteresowanych dziennikarstwem muzycznym i kulturalnym.

Program potrwa od grudnia 2024 do czerwca 2025 roku i obejmie dwa zjazdy stacjonarne w Warszawie, wykłady online i sesje mentoringowe. Uczestnicy będą tworzyć numery tematyczne, teksty bądź podcasty pod opieką doświadczonych mentorów.

Wśród mentorów znajdą się uznani eksperci: Beata Bolesławska-Lewandowska, Bartek Chaciński, Olga Drenda, Lech Gnoiński, Piotr Matwiejczuk, Krzysztof Moraczewski, Agnieszka Nowok-Zych, Artur Orzech, Dorota Serwa, Aleksandra Sewerynik, Dariusz Staropiętka, Piotr Wawrowski, Marcin „Flint” Węcławek. Każdy uczestnik będzie miał indywidualny kontakt z mentorami, którzy pomogą w doskonaleniu umiejętności i pracy nad tekstami.

Rekrutacja trwa do 15 listopada 2024 roku. Udział w programie jest bezpłatny, a uczestnicy pokrywają koszty związane z dojazdem na zjazdy.

Aby zgłosić się do programu, należy wypełnić formularz zgłoszeniowy znajdujący się TUTAJ.

Więcej informacji TUTAJ.

Zapraszamy do udziału!

Wesprzyj nas

Twój koszyk